Referenssi: DIXI on iso kokonaisuus, jossa jätehuollon on pelattava hyvin

Tikkurilassa, juna-aseman yhteyteen rakennettu kauppakeskus DIXI on monialainen kokonaisuus ihmisiä ja logistiikkaa. Gasti Managementin Tom Bergholmin vastuulla on DIXI:n kiinteistöpäällikkönä huolehtia kaiken sujumisesta mutkattomasti. Se tarkoittaa muun muassa huollon, siivouksen, vartioinnin ja jätehuollon jatkuvaa ylläpitoa. Bergholm on ollut DIXI:ssä mukana alusta saakka vuodesta 2014. Alue on kasvanut kovalla vauhdilla ja kehitys jatkuu edelleen.

Aseman alueella liikkuu vuosittain peräti noin yhdeksän miljoonaa ihmistä. Mukaan mahtuu lentokentältä saapuvia turisteja, työmatkalaisia, kauppakeskuksen asiakkaita ja niin edelleen. Suomen kolmanneksi vilkkain rautatieasema ja samassa yhteydessä oleva bussiterminaali tekevät alueesta pääkaupunkiseudun merkittävän solmukohdan. Valtavan ihmismäärän hallinnointi vaatii eri toimijoilta yhteistyötä.

”Olen sen tyyppinen, että yritän keskustella kaikkien kanssa. Silloin asiat sujuvat parhaiten. Usein puhun suoraan vartijalle tai siivoojalle, sillä meillä DIXI:ssä pyritään siihen, ettei olisi hierarkiaa, vaan lähdetään samalta viivalta kaikki”, Bergholm valaisee.

DIXI:n yhteistyö alkoi Kuljetusringin kanssa vuonna 2016 kilpailutuksen tuloksena. Kuljetusrinki vastaa kauppakeskuksen jätehuollosta. Kauppakeskuksen kahdelle huoltopihalle kerätään pääosin pahvia, poltettavaa jätettä ja biojätettä.

Kuljetusringin vastuulla on huolehtia jätteiden kuljettaminen jatkokäsittelyyn. Kauppakeskukseen on tullut uusia liikkeitä, mikä pitää huomioida jätehuollossa. Esimerkiksi uusien ravintoloiden myötä biojätteen määrä on ollut kasvussa DIXI:ssä.

Yhteistyön varrella mukaan on mahtunut pienempiä työtehtäviä, kuten varastojen tyhjennystä ja nopeita hälytyskeikkoja. Siirtyminen suuremmalta palveluntuottajalta Kuljetusringin palveluihin on sujunut Bergholmin mukaan hyvin.

”Kuljetusrinki on ketterä, se on se suurin ero aiempaan. Kontti lähtee ja kontti tulee. Apua on tullut aina, kun sitä on pyydetty. Yhteistyöhön on kuulunut jätehuollon lisäksi pienempiä hommia mainoskuution kuljettamisesta lähtien. Kaiken ne hoitaa”, Bergholm kehuu.

Ketteryys on Bergholmille sitä, että palvelulla on kasvot ja apua saa pyydettäessä. Pienestä ongelmasta voi kasvaa ikävä rasite, mikäli kukaan ei saa asiaa hoidettua.

”Hyvä esimerkki on kauppakeskus Ristikosta. Kukaan ei suostunut toimittamaan meille uusia kalusteita, mutta Kuljetusrinki hoiti. Ne haki vanhat pois ja ostivat meidän toiveesta uudet tilalle. Kaikkea ne tekee ja niin se pitää mielestäni ollakin”, Bergholm linjaa.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lisää luettavaa

Haluatko tietää lisää ympäristöhuollosta?

Ota yhteyttä ammattilaisiimme