Petri Saarinen aloittaa Kuljetusrinki Oy:n toimitusjohtajana

Jukka Aro (vas.) luovuttaa toimitusjohtajan valtikan hyvillä mielin Petri Saariselle.

Petri Saarinen on valittu Kuljetusrinki Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Saarinen aloittaa Kuljetusringin toimitusjohtajana 15.10.2021. Vetovastuun Saariselle luovuttava Jukka Aro jatkaa Kuljetusrinki Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pitkän uran yritysten kehittäjänä tehnyt Saarinen on innoissaan alkavasta haasteesta. Kuljetusringin tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaansa ja samalla jatkaa voimakasta panostamista ympäristöasioihin.

 ”Olen erittäin innoissani ja täynnä virtaa. Kuljetusrinki on hyvässä kunnossa oleva yritys ja sellaisena se aiotaan myös pitää. Meillä on loistava porukka ja hyvät asiakkaat. Tavoitteena on, että yritys kasvaa tulevaisuudessa”, Saarinen kertoo.

Ympäristöhuolto on alana Saariselle uusi haaste. Saarinen on työskennellyt aiemmin muun muassa yrittäjänä, myyntijohtajana, toimitusjohtajana ja operatiivisena johtajana. Konsulttina Saarinen on päässyt kehittämään lukuisten yritysten liiketoimintaa.

”Toimiala on uusi, mutta homma muuten on tuttua ennestään. Olen kasvattanut ja johtanut erilaisia yrityksiä yli 35 vuotta. Olo on luottavainen, koska tiedän, mitä olen tekemässä ja myös muu porukka yrityksessä tietää, mitä tekee”, Saarinen kehuu.

”Toimiala ei ole suhteessa kovinkaan suhdanneherkkä, eikä työ tule koskaan loppumaan. Vahvuutemme on siinä, että me mieluummin ylipalvelemme kuin vain palvelemme asiakkaita. Hyvästä palvelusta ollaan usein valmiita maksamaan, minkä ansiosta meillä on äärimmäisen pieni asiakaspoistuma ja lähes olematon henkilöstöpoistuma”, Saarinen toteaa.

Hiilineutraali vuoden loppuun mennessä

Kuljetusringillä on kovat tavoitteet päästöjen suhteen. Yrityksen kalusto siirtyi vuonna 2020 kokonaisuudessaan käyttämään Neste My Uusiutuva Dieseliä, ja kuluvan vuoden loppuun mennessä Kuljetusrinki on tehtyjen linjausten ansiosta hiilineutraali yritys.

”Mikä vain yritys voi kompensoida hiilipäästönsä. Me emme ainoastaan kompensoi, vaan me minimoimme ensin hiilipäästömme ja vasta jäljelle jäävä osa kompensoidaan. Uskon sen olevan kilpailullinen vahvuus nyt ja tulevaisuudessa, sillä yhteiskunnassa painotetaan entistä enemmän hiilineutraaliutta. Olisi hienoa nähdä, että koko alamme olisi tulevaisuudessa hiilineutraali”, Saarinen toivoo.

Uuden toimitusjohtajan tulevat viikot ovat työntäyteisiä. Kasvustrategian laatiminen vaatii nykytilan perusteellista tuntemista ja omaksumista, jotta yritystä voidaan johtaa kasvu-uralla systemaattisesti ja järjestelmällisesti.

Päätös syntyi veljesten kanssa

Perheyritys Kuljetusringin väistyvä toimitusjohtaja Jukka Aro toivottaa Saarisen hyvillä mielin tervetulleeksi. Uuden toimitusjohtajan etsiminen oli Aron mukaan hiljalleen kehittynyt prosessi, joka saatiin onnistuneesti maaliin. Vuodesta 2009 Kuljetusringin toimitusjohtajana työskennellyt Aro pitää tehtyä päätöstä luonnollisena jatkumona yrityksen kasvaessa ja kehittyessä. Aro aikoo tulevaisuudessa keskittyä Kuljetusringin toimintaan hallituksesta käsin.

“Jaamme samanlaiset arvot Petrin kanssa, minkä vuoksi oli helppo päätös luopua niin sanotusti valtikasta. Prosessi on ollut melko pitkä. Olen itse haudutellut päätöstä parin vuoden ajan ja veljesten kanssa noin vuoden verran. Teimme yhdessä päätöksen, että haetaan meille toimitusjohtaja, joka pystyy kasvattamaan yritystä ja meitä ihmisiä. Löydettiin paras mahdollinen kaveri meille”, Aro kertoo.

“Uskon, että olemme kasvaneet siihen pisteeseen, johon omat rahkeeni toimitusjohtajana riittivät ja Petrissä näemme henkilön, joka pystyy jatkamaan tästä. Ajan kuluessa pyrin katsomaan enemmän kokonaiskuvaa toisesta perspektiivistä ja millaisia mahdollisuuksia meillä on kehittyä. Kun on ollut koko ikänsä päivittäisessä tekemisessä kiinni niin kaikkia mahdollisuuksia ei ole välttämättä edes voinut nähdä”, Aro tuumaa. 

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lisää luettavaa

Haluatko tietää lisää ympäristöhuollosta?

Ota yhteyttä ammattilaisiimme