Skip links
Kauppakeskus Puhos

Kuljetusrinki ratkoo ostoskeskuksen jätehuollon haasteita

Helsingin Puotinharjussa sijaitsevan kauppakeskus Puhoksen isännöitsijä Patrick Lindman on ollut tyytyväinen Kuljetusringin tarjoamiin jätehuollon palveluihin. Kuljetusrinki hoitaa Puhoksessa jätepuristimien tyhjennykset ja jätteiden kuljetukset. Kuten ostoskeskuksissa yleensä, myös Puhoksessa vaikuttaa kymmeniä toimijoita, joten yhteiset käytänteet ja pelisäännöt ovat välttämättömiä ostoskeskuksen toiminnan sujumiselle ja yleiselle viihtyvyydelle. Avainasemassa onkin ollut jätteiden lajittelun opastukset ja jätepuristimien käyttökoulutukset, joita Kuljetusrinki on tarjonnut Puhoksen vuokralaisille.

– Puhos on jätehuollon kannalta todella haastava kohde. On ravintolatoimintaa ja ruokakauppoja, joista syntyy paljon bio- ja muuta jätettä. Ja jos jätteiden lajittelua laiminlyödään, näkyy se ostoskeskuksen arjessa hajuhaittoina ja mahdollisina tuholaisongelmina, mikä osaltaan vaikuttaa kohteen hygieniaan ja turvallisuuteen sekä asiakastyytyväisyyteen ja viihtyvyyteen. Jätehuolto on toki vain yksi segmentti ostoskeskuksen toiminnassa ja kokonaiskustannuksissa. Puhoksen rakennukset ovat jo aikaa nähneitä, joten luonnollisesti siitä koituu entistä enemmän ylläpitokustannuksia. Tähän asti huoltotyöt on saatu hoidettua sujuvasti huoltoliikkeen toimesta, Lindman kertoo.

Opastukset ja koulutukset jätteiden lajittelun tukena

Puhoksen isoimpia haastetekijöitä on ollut alusta asti hajanaisesti hoidettu jätteiden lajittelu. Kaikilla vuokralaisilla ei ole ollut selvyyttä siitä, miten jätteet kuuluu eritellä toisistaan ja lajitella oikeaoppisesti. Tilanne alkoi parantua huomattavasti heti, kun Kuljetusrinki otti Puhoksen jätehuollon hoidettavakseen.

– Aiemmalla jätehuoltoyrityksellä ei ollut samanlaisia resursseja käytössään kuin mitä Kuljetusringillä on. Kuljetusrinki kykenee hoitamaan paitsi jätepuristiemien tyhjennykset ja jätteen kuljetuksen myös asianmukaiset jätteiden lajittelun koulutukset Puhoksen vuokralaisille. Opastukset ja koulutukset ovat olleet se ykköstekijä tilanteen paranemiselle. Kuljetusringin mukanaolo on tuonut nyt jo huomattavia kustannussäästöjä – palvelut ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä ja hyvän koulutusosaamisen ansiosta Puhoksen vuokralaiset ovat löytäneet yhteisen sävelen jätteiden lajitteluun, Lindman kehuu.

Selkeästi toimiva ja hyvä yhteistyökumppani

Lindman on tyytyväinen, että Puhoksen jätehuolto uskottiin Kuljetusringin hoidettavaksi. Kuljetusrinki näyttäytyy hänelle selkeästi toimivana ja kaikin puolin hyvänä yhteistyökumppanina sekä asiansa osaavana jätehuollon ammattilaisena.

– Ehdottomasti voin suositella Kuljetusringin palveluita muillekin. Kuljetusrinki tietää, miten jätehuolto kuuluu hoitaa kunnialla maaliin. Heillä on lisäksi paljon kokemusta kauppakeskuksista, mikä helpottaa huomattavasti meidän yhteistyötämme. Ongelmatilanteisiin on aina reagoitu tilanteen vaatimalla rivakkuudella ja saatu joka kerta myös sopiva ratkaisuehdotus, Lindman päättää.

Kommentoi

🍪 Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemusta sivustollamme.