Skip links

Robottilajittelu

:

Hyötyrinki-kierrätyslaitos – tehokkaampaa ja turvallisempaa jätehuoltoa

Laitosprosessi

Materiaalivirtojen kasvun myötä teimme suurinvestoinnin huippumodernilla tekoälyllä varustettuun jätteidenlajittelulaitokseen, jonka robottiteknologiasta vastaa ZenRobotics. Hyötyrinki-lajittelulaitoksemme sisältää esi- sekä robottilajittelutyövaiheet. Esilajitteluvaiheessa sisään tulevat kuormat tarkastetaan ja käsitellään manuaalisesti, minkä jälkeen täysin automatisoidussa robottilajitteluvaiheessa robotit lajittelevat linjastolle tulleesta jätemateriaalista raskaimmat kappaleet.

Lajittelulaitoksemme robotit voivat oppia tunnistamaan ja lajittelemaan kaikenlaisia kuivia materiaaleja, minkä ansiosta pystymme lajittelemaan mekaanisesti rakennusteollisuuden ja valmistavan teollisuuden sekä kauppojen ja liikekiinteistöjen jätteitä. Lajitteluprosessin lopputuloksena syntyy puhdasta ja tasalaatuista raaka-ainetta hyödynnettäväksi kotimaiselle teollisuudelle.

Teho ja kapasiteetti

Moderni robotisoitu lajittelulaitos lisää tehokkuutta ja parantaa työturvallisuutta: Robottien nopeus on jopa 6900 poimintaa tunnissa ja lajittelulaitoksemme kapasiteetti noin 100 000 tn/vuosi. Järjestelmää on helppo hallita ja kehittää edelleen.

Lajittelulaitos auttaa meitä edistämään kiertotaloutta ja jalostamaan jätemateriaalien kierrätysarvoa. Tämä tarkoittaa asiakkaillemme kierrätysasteen kasvua sekä entistä vastuullisempaa jätehuoltoa. Näin pienennämme suomalaisten yritysten hiilijalanjälkeä ja nostamme positiivista hiilikädenjälkeä ohjaamalla materiaaleja yhä enemmän materiaalikierrätykseen. Autamme siis asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme saavuttamaan heidän omat vastuullisuus- ja kierrätystavoitteensa.

Saamme Hyötyringin prosessista valtavan määrän lisää tietoa suomalaisesta yrityskentästä syntyvien jätemateriaalien koostumuksesta. Tätä pääomaa hyödynnämme palvelujemme kehittämisessä sekä vihreän siirtymän edistämisessä.

Automatisoidun lajittelulaitoksen hyötyjä

  • Helppo hallita ja kehittää edelleen
  • Raskaiden kappaleiden käsittely tehokkaasti ja turvallisesti
  • Robottien nopeus 6900 poimintaa / h, lajittelulaitoksemme kapasiteetti n. 100 000 tn/vuosi
  • Lajiteltavissa niin rakennusteollisuuden ja valmistavan teollisuuden kuin kauppojen ja liikekiinteistöjenkin jätteet
  • Enemmän materiaaleja kierrätysraaka-aineeksi ja vähemmän polttoon päätyvää jätettä
  • Prosessista puhdasta ja tasalaatuista raaka-ainetta kotimaisen teollisuuden hyötykäyttöön
  • Asiakkaidemme kierrätysasteen kasvu ja entistä vastuullisempi jätehuolto
  • Prosessista saatu data mahdollistaa lajitteluteknologian kehittämisen ja päivittämisen

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Sami Aro

Työnjohtaja
040 590 7474
sami.aro@kuljetusrinki.com

Jouni Lilja​

Johtaja, Kierrätystoiminnot
045 102 0666
jouni.lilja@kuljetusrinki.com

Tutustu palveluihimme

🍪 Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemusta sivustollamme.